De spreker | #4 Thomas Poels-Ryckeboer

Voor de vierde editie van HDJDN? op 18 oktober 2017 hebben we advocaat Thomas Poels-Ryckeboer gevraagd uitleg te komen geven over auteurs- en merkenrecht. Wat je kunt verwachten? Thomas legt uit:

"Als creatieve ondernemer heb je je vast en zeker al eens afgevraagd of er bepaalde rechten kunnen rusten op je creaties. Aan de hand van een aantal voorbeelden bekijken we hoe jouw creaties het best kunnen worden beschermd. 
We zullen niet alleen stilstaan bij het auteursrecht, maar ook bij een wat minder bekende intellectuele eigendomsrecht. Daarnaast zal ik uitleg verschaffen over de rechten van anderen waarmee je tijdens een creatieproces rekening dient te houden. Tot slot bekijken we ook de voordelen van een merkregistratie, waarbij ik zal uitleggen hoe een merk kan worden bekomen."

Thomas Poels-Ryckeboer is advocaat gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht. Na zijn rechtenstudies aan de Universiteit Antwerpen (Kand.) en Universiteit Gent (Lic.), heeft hij een bijkomende specialisatie (LL.M.) in het mededingings- en intellectueel eigendomsrecht behaald aan de Universiteit Luik. Hij is meer dan 10 jaar actief geweest bij het advocatenkantoor GG&W Gunzburg Granata Warson, waarna hij in september 2017 als vennoot is toegetreden tot de nieuwe groepering TILLID advocaten (www.tillid.be). 
Thomas Poels-Ryckeboer treedt op voor een divers cliënteel (design, architectuur, media, voeding, farmacie, kunsten,…). Behalve het verstrekken van advies en het opstellen van overeenkomsten, staat hij zijn cliënten bij in procedures voor de rechtbank en andere instanties. Daarnaast is hij gastdocent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) te Gent.

Geïnspireerd? Schrijf je in! Tickets kosten €10,-